Salut .

Welcome,

My name is Bobi, I am a pool player, top-amateur, and from the experience I got from the 16 years of playing pool, I thought to prepare a technical program for players with level beginner-intermediate, seniors.

Because of this program, the Romanian Billiard-Pool Federation gaved me a instructor authorization for initiating new players into the art of billiad.

In this training I will reveal for you the basic billiard technique so you will lonely develop your senses for billiard, in a practice of 3 hours every day.

With the shown technique, you will become a amateur player, impressing your friends with a good quality game.

To put your name on the list of the top players from your city, or your country, besides the 3 hours of practice, you have to dedicate every day 3 hours more, for the same technique.

The consequences of the 6 hour practice, will be remarkable, but each one we fit into some possibilities in function of some aspects, aspects of our lives that has the purpose to improve ourselves.

The difference between amateur and top-amateur is not made by the technique, but it`s made by the capacity of each to analyze and feel every strike on the cue ball.

The purpose of this program is to develop your skills for the games of billiard.

The program is composed by 3 easy steps, each step one week. For 100% succes, you have to follow the steps exactly as I show them.

So, let`s begin...

Sunday, February 5, 2012

Pasul 2 .





  Ei bine , saptamana a doua , va fii o saptamana dedicata antrenarii simturilor dumneavoastra .
 
  Simturile dezvoltate ne ofera o precizie mai buna . Pentru a fii mai apropiati de perfectiune in tehnica , vom vorbii in detaliu despre un accesoriu fundamental in precizie , tacul .
 
  Fapt pentru care in aceasta saptamana , vom alege si tacul care se potriveste cel mai mult pentru fiecare .

 
  Tacurile aprobate de catre Asociatia mondiala de biliard , trebuie sa aibe :
 
 - lungimea minima de 1.016 m (40 inches)
 - greutatea maxima de 708,75  grame , si minim de oricat (25 oz.)
 - latimea varfului maxima de 14 mm , si minim de oricat
 
  Pe majoritatea tacurilor , lungimea sau greutatea sint inscriptionate in inchi sau in oz .
 
  Varful trebuie sa fie confectionat dintr-o piele special prelucrata sau alte materiale fibroase sau flexibile .
 
  Inelul tacului daca este confectionat din fier , atunci acesta nu poate fii mai mare 2,54 cm in lungime .
 
  Tacurile difera in functie de calitate si pret .
 
  Daca folositi tacurile din clubul in care jucati , atunci alegerea o sa fie in functie de ce tacuri dispun acolo .
 
  Este posibil sa nu mai gasiti inscriptionat pe tac greutatea lui sau lungimea , atunci cel mai usor , cand cereti un tac de la bar , cereti in functie de greutate , mai greu sau mai usor , greutatea sau lungimea tacurilor difera de cele mai multe ori in functie de model si culoare .
 
  In prima zi de antrenament , cereti de la bar cel mai usor tac de care dispun . Dupa ce jucati cu el 15 sau 20 minute , mergeti si cereti altul putin mai greu , dupa alte 15 sau 20 minute , mergeti si cereti altul putin si mai greu , si tot asa pana jucati cu toate tipurile de care dispune clubul respectiv de biliard . Este putin incomod , dar este un aspect foarte important . La finalul antrenamentului , daca a-ti folosit toate tipurile de tac ale clubului , deja stiti in mintea dumneavoastra , care este greutatea care vi-i se potriveste .
 
 Tine-ti-l minte , si de cate ori mergeti sa jucati , cereti tacul respectiv . Daca a doua zii , considerati ca ar fii mai bun un tac mai greu , sau mai usor , nu ezitati sa cereti unul , dupa cum va simtiti mai comod la joc .

 Daca aveti de gand sa va cumparati un tac , atunci lucrurile stau mai usor , pentru ca la magazinul respectiv puteti incerca majoritatea tipurilor de tac dintr-o data , nefiind necesar deranjul de a merge de mai multe ori la intervale de timp , insa la magazin este posibil sa nu aibe o masa de biliard pentru a putea incerca cateva lovituri . De aceea , cea mai indicata este prima varianta , pentru a stii si mai bine ce sa cereti cand mergeti la un magazin .
 
 Tacul bun pentru dumneavoastra , este acela care il simtiti ca nu va incomodeaza cu nimic cand va asezati in pozitia pentru a juca biliard . Nu il simtiti nici prea greu , nici prea usor , nici prea scurt , nici prea lung .
 
 Efectuati cateva lovituri usoare si cateva lovituri puternice , cu efect jos , cu efect sus , cu efectele laterale si observati cum simtiti , ce nivel de siguranta va oferit lovitura respectiva .
 
 Tacul perfect , va ofera o siguranta subtila la nivel emotional .



  Saptamana aceasta , programul de antrenament , va fii de 2 ore , de Luni pana Sambata , intre orele 11:00 si 14:00 . Alegeti dumneavoastra cand .

  Si de Luni pana Vineri , o ora ,  oricand dupa ora 20:00 .

  Daca considerati ca mai vreti sa stati la joc , puteti depasii timpul spus de mine .

  Bineinteles , oricand doriti o pauza , o puteti lua .

  Din antrenamentul de 2 ore , dedicati primele 15 minute efectelor . Asezati o bila colorata unde doriti dumneavoastra pe masa , si introduceti-o in ce buzunar doriti , folosindu-va de efecte .

  Din antrenamentul de o ora , dedicati primele 10 minute efectelor .


  Pentru aceasta saptamana , am pregatit cateva pozitii de joc concrete , in care dumneavoastra trebuie sa introduce-ti o bila , si in acelasi timp sa obtineti o pozitie cat mai buna pentru bila alba .



*
  Pentru ziua de Luni si Marti am pregatit aceste 2 pozitii .


  Pentru cele 2 ore de antrenament de la orele 11:00 ; 14:00 , exersati pozitia de mai jos .
 


 

  Asezati bilele pe masa exact asa cum apar ele in poza . La mesele de joc , cum probabil a-ti observat sau nu , pe lemnul mantei , exista cate 3 puncte simetrice , ajutandu-ne la orientare .

  Ei bine , bila alba o asezati la punctul din mijloc , la o distanta in jur de 16 cm de manta , apreciati distantele la ochii .

  Bila portocalie , o asezati la punctul 1 asa cum se vede in poza , la o distanta in jur de 16 cm de manta .

  Bila rosie , o asezati la punctul 3 , lipita de manta .

  Bila neagra , o asezati la punctul 1 , lipita de manta .

  In aceasta pozitie , dumneavoastra trebuie sa introduceti bila portocalie in buzunar , si in acelasi timp , incercati sa plasati bila alba , intre bila rosie si cea neagra , cat mai apropiat de manta . Se considera lovitura perfecta , cand bila alba se afla exact intre cele 2 bile , lipita de manta . Insa , cu cat va apropiati mai mult de manta , este cu adevarat un avans . Important este ca bila alba sa se afle tot timpul intre cele 2 bile , chiar daca nu in mijlocul lor . Ideea ar fi , ca urmatoarea bila de introdus in buzunar , sa fie bila neagra , insa aceasta o consideram teoretic .

  Util : cat de tare loviti bila alba , atat de mult va inainta . Exceptie facand bila cu stop , pentru ca , atunci cand lovesti puternic bila alba , pentru a obtine "stop" , ea se va oprii . Iar daca lovesti incet bila alba in centru , atunci ea va inainta . Bila cu stop se poate executa numai cand loviti in plin bila obiectiv .


  Pentru dupa-amiaza , exersati pozitia de mai jos .


   .


   Asezati bilele exact asa cum apar ele in poza .

  Bila alba si bila portocalie , fata in fata , cam la 3 cm in dreapta buzunarelor de mijloc .

  Bila rosie , la punctul 1 , lipita de manta .

  Bila neagra , la punctul 3 , lipita de manta .

  Dumneavoastra trebuie sa introduceti bila portocalie la buzunarul de mijloc , si in acelasi timp sa plasati bila alba in mijlocul celor 2 bile , rosie si neagra , cat mai aproape de manta .

  Lovitura perfecta este atunci cand bila alba , este exact intre cele 2 bile , lipita de manta . Insa , ceea ce ne intereseaza pe noi , este sa ne apropiem cat mai mult de manta , intre cele 2 bile .

  Cand reusiti acest lucru , din cat mai multe lovituri consecutive , atunci a-ti avansat :)



*
  Pentru ziua de Miercuri si Joi am pregatit 3 pozitii .


  Pentru cele 2 ore de antrenament de la 11:00 ; 14:00 , exersati pozitia de mai jos .





  Asezati bilele exact asa cum apar ele in poza .

  Bila alba , la punctul 2 , lipita de manta .

  Bila portocalie , la punctul 1 , la aproximativ 10 cm de manta .

  Bila rosie la punctul 1 , lipita de manta .

  Bila neagra la punctul 3 , lipita de manta .

  Dumneavoastra trebuie sa introduceti bila portocalie , si in acelasi timp bila alba sa o pozitionati intre cele 2 bile , rosie si neagra , cat mai aproape de manta . Lovitura perfecta este atunci cand bila alba se afla exact intre cele 2 bile , lipita de manta . Insa , cum am mai spus , esentialul acestui antrenament , este de a reusii din cat mai multe lovituri consecutive , sa va apropiati de lovitura perfecta .



  Este posibil , ca , din cauza calitatii mesei pe care jucati , sa nu reusiti aceasta lovitura pentru ca ori este masa prea mica , ori manta nu va permite , ori viteza necesara acestei lovituri nu o suporta panza mesei .

 Atunci , exersati aceeasi pozitie , dar schimbati unghiul loviturii , asa cum vedeti in poza de mai jos .





  Pentru dupa-amiaza , exersati cele 2 pozitii de mai jos . Acordati-le jumatate de ora fiecareia .

  Prima :


  Pentru aceasta lovitura , asezati bila alba la punctul 2 , la distanta de aproximativ 16 cm de manta .

  Bila neagra la punctul 2 , lipita de manta .

  La aceasta lovitura , trebuie sa introduceti bila neagra in coltul din dreapta sus , iar bila alba sa ramana oriunde pe masa .


  A doua :



  La aceasta pozitie , asezati bilele in felul urmator .

  Bila alba , la punctul 2 , la aproximativ 16 cm de manta .

  Bila portocalie , la punctul 1 , la aproximativ 16 cm de manta .

  Bila neagra , exact pe centrul mesei .

  Dumneavoastra trebuie sa introduceti bila portocalie in buzunar , si in acelasi timp bila alba sa o plasati cat mai aproape de linia de centru a mesei , indiferent , ca ar fi in partea stanga , sau dreapta a bilei negre .

  Lovitura perfecta ar fii cand bila alba este in pozitie de linie dreapta cu bila neagra , insa , aspectul important este cum bine stiti , sa ne apropiem cat putem de mult de lovitura perfecta , de mai multe ori consecutiv .



*
  Pentru ziua de Vineri am pregatit aceste 2 pozitii .


  Pentru cele 2 ore de antrenament de la 11:00 ; 14:00 exersati pentru o ora pozitia de mai jos .





  Pentru aceasta lovitura , asezati bila alba la punctul 1 , la o distanta de aproximativ 16 cm de manta .

  Bila neagra , la punctul 2 , lipita de manta .

  Trebuie sa introduceti bila neagra la buzunarul din mijloc , iar bila alba sa ramana oriunde pe masa .



  Cealalta ora , efectuati lovitura din poza de mai jos .

 


  Pentru aceasta lovitura asezati bila alba in linie dreapta cu bila portocalie , situate la aproximativ 3 cm de colturile de mijloc , in partea stanga .

  Bila rosie , la punctul 1 , lipita de manta .

  Bila neagra , la punctul 3 , lipita de manta .

  La aceasta lovitura dumneavoastra trebuie sa introduceti bila portocalie in buzunarul de mijloc , si in acelasi timp sa pozitionati bila alba intre cele 2 bile , rosie si neagra , cat mai aproape de manta . Insa , din cauza unghiului foarte inchis , bila alba nu poate ajunge exact in mijlocul celor 2 bile , atunci vom considera lovitura perfecta cand bila alba se afla oriunde intre cele 2 bile , insa lipita de manta .

 Noi , cum bine stiti deja , ne axam pe a pozitiona bila alba cat mai aproape de lovitura perfecta , din mai multe lovituri consecutive .


  De asemenea , din cauza calitatii mesei , la fel ca si la lovitura precedenta de Miercuri , este posibil ca masa de biliard sa nu va permita sa obtineti aceasta lovitura , atunci schimbati unghiul de joc , asa cum vedeti in poza de jos .




  Pentru dupa-amiaza , exersati numai lovitura a doua .



*
  Pentru ziua de Sambata , am stabilit , sa faceti un antrenament relaxant de 2 ore , concentrati doar asupra efectelor . Asadar , asezati cateva bile pe masa cum doriti , si introduceti-le in ce buzunar doriti , insa folosindu-va de efecte . Exersati si lovituri usoare si puternice .



  *
  In poze puteti observa linia de traiectorie a bilei albe . Aceasta este aproximativa . Dumneavoastra cand efectuati loviturile , incercati sa deduceti singuri unghiurile care trebuie sa urmeze bila alba , exersand .

  Chiar daca nu reusiti loviturile , exact , nu renuntati , esenta acestui antrenament , este de a va dezvolta simturile . Veti observa diferenta de joc , in saptamana a-3-a , comparand-o cu prima saptamana :) .

  Daca sunteti la un nivel mai avansat de joc , si pozitiile de mai sus , sunt usoare , atunci daca a-ti inteles ideea , creati dumneavoastra unele pozitii putin mai dificile , in acelasi sistem .


  Succes !



 Astept comentariile dumneavoastra , la sectiunea , Comentarii , pe prima pagina .